Sýrové rohlíky z listového těsta – vynikající slavnostní pochoutka !

17574
Sdílejte

PŘÍPRAVA:
Nejprve uděláme sýrový krém, aby se mohl včas ochladit. Studenou smetanu vložíme do hrnce a přidáme žloutky a mícháme ručním šlehačem do hladka.

Strouhané oba druhy sýrů, odložte asi 50 g eidamu na ozdobu. Zbytek sýra vmíchejte do smetanové směsi a pomalu zahřívejte, dokud nezahušťuje, ale nesmí se vařit.

Recept pokračuje na další straně

Když krém vychladne, přidejte měkké máslo a šlehejte, dokud nebude pěnit. Chcete-li ochutnat, osolte, okořeňte a přidejte muškátový oříšek.

Vložte krém do sáčku na pečivo s ozdobným hrotem a vložte do chladničky, dokud krém úplně nevychladne, pak naplňte připravené role listového těsta.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články