Neodolatelné Esterházyho řezy ! Dělám je pro různé oslavy a každý se ptá na recept

6308
Sdílejte

Smíchejte třetinu mléka se sušeným pudinkem a žloutky do hladka. Zbývající mléko se přivede k varu s cukrem i vanilkovým cukrem a přidá se mléko smíchané se sušeným pudinkem a žloutky a míchá se, dokud směs neztuhne. Nechte vychladnout. Máslo smíchejte přes pěny a promíchejte s vychlazeným pudinkem.

Proužky těsta tenké protřepejte džemem a rozprostřete smetanu na džem, pak položte druhý plátek a znovu otřete džemem a smetanou a zakryjte třetím proužkem a jemně zatlačte. Totéž uděláme se zbytkem pásů. Naplněné řezy vložíme do chladničky.

Recept pokračuje na další straně

Smíchejte vaječné bílky, moučkový cukr a vodu do hladka. Na stranu položíme asi dvě polévkové lžíce této hmoty a smícháme je s kakaem.

Bílou polevu na řezy otřeme, do bílé polevy s kakaovou polevou uděláme rovnoměrnou přímku. Tenkým rýčem překračujeme tmavé čáry nejprve v jednom směru a pak v druhém směru, abychom vytvořili známý Esterházyho vzor.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články