Neodolatelné Esterházyho řezy ! Dělám je pro různé oslavy a každý se ptá na recept

6177
Sdílejte

Smíchejte třetinu mléka se sušeným pudinkem a žloutky do hladka. Zbývající mléko se přivede k varu s cukrem i vanilkovým cukrem a přidá se mléko smíchané se sušeným pudinkem a žloutky a míchá se, dokud směs neztuhne. Nechte vychladnout. Máslo smíchejte přes pěny a promíchejte s vychlazeným pudinkem.

Proužky těsta tenké protřepejte džemem a rozprostřete smetanu na džem, pak položte druhý plátek a znovu otřete džemem a smetanou a zakryjte třetím proužkem a jemně zatlačte. Totéž uděláme se zbytkem pásů. Naplněné řezy vložíme do chladničky.

Recept pokračuje na další straně

Smíchejte vaječné bílky, moučkový cukr a vodu do hladka. Na stranu položíme asi dvě polévkové lžíce této hmoty a smícháme je s kakaem.

Bílou polevu na řezy otřeme, do bílé polevy s kakaovou polevou uděláme rovnoměrnou přímku. Tenkým rýčem překračujeme tmavé čáry nejprve v jednom směru a pak v druhém směru, abychom vytvořili známý Esterházyho vzor.

Kam dál?

Kadaňský salát univerzální. Křupavý, snadný na přípravu a je univerzální, aby se hodil k mnoha jídlům

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Další články