Neodolatelné Esterházyho řezy ! Dělám je pro různé oslavy a každý se ptá na recept

7132
Sdílejte

Glazura:

1 vaječný bílek
200 g moučkového cukru
25 ml vody
1 lžička kakaa

Recept pokračuje na další straně

Postup :

Smíchejte bílé s polovinou cukru do hladka, přidejte zbývající cukr a citronovou šťávu a přidejte pevný sníh. Opatrně přidejte mouku a ořechy. Pečeme dva identické plátky ořechu. Pečeme ve vyhřívané troubě na 180°C asi 10-1 minutu na pečícím papíru. Odstraňte papír na pečení. Každý plátek nakrájejte na tři stejně široké proužky a nechte vychladnout.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články