Jeden z nejrychlejších dortů s čokoládovou polevou a arašídy, který je velmi chutný a dobře vypadající

2904
Sdílejte

ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Připravte těsto: Do ​​hluboké mísy přidejte vejce, sůl, moučkový cukr a vanilkový cukr. Šlehejte ingredience mixérem, dokud nezískáte bělavou a pěnivou kompozici, která má tvar terče.

2. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme přímo do mísy (ve třech krocích). Dobře promíchejte stěrkou, aby nezůstal hrudkovitý.

3. Plech o rozměrech 38 cm x 28 cm vyložte pečicím papírem. Nalijte na něj těsto a rovnoměrně rozprostřete na obdélníkovou vršku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20-25 minut. Zkontrolujte, zda je připraven pomocí párátkového testu.

4. Vyjměte korpus z trouby a nechte ho vychladnout.

5. Mezitím si připravte krém: do hluboké mísy nalijte šlehačku, vanilkový cukr a moučkový cukr. Šlehejte ingredience mixérem, dokud nezískáte bělavé a pevné složení, které má tvar dorty.

Recept pokračuje na další straně

6. Rozřízněte korpus na polovinu a odstraňte pečicí papír.

7. Sestavte dort: položte část korpusu na talíř. Sirup s mlékem, pak ho namazat smetanou. Postup opakujte s druhým korpusem, pouze namažte boky dortu. Poté dejte plech na 2 hodiny do lednice.

8. Připravte čokoládovou polevu: Čokoládu nalámejte na nasekané kousky a přidejte je do hluboké mísy. Nalijte mléko a přeneste misku do lázně nebo mikrovlnné trouby, aby se přísady rozpustily. Když je dobře promícháme, měli byste získat hladkou a lesklou čokoládovou pastu.

Recept pokračuje na další straně

9. Jemně nasekejte arašídy a zapracujte je s čokoládovou polevou

10. Dort vyndejte z lednice a po jeho povrchu nalijte čokoládu, kterou rozetřete po stranách.

11. To je ono! Dort můžete nakrájet a s radostí podávat!

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články