Zchátralá Krejčířova Vila v Černošicích byla vydražena za 21,38 milionu korun.Kdo koupil ‚prokletou‘ vilu, se neví

3319
Sdílejte

Pokusy vydražit větší ze dvou Krejčířových černošických vil už začaly v roce 2016. Vila byla v exekuci, v srpnu 2019 ji poškodil rozsáhlý požár. Vrchní soud v Praze 25. listopadu potvrdil rozhodnutí prvoinstančního krajského soudu, který v létě zamítl žalobu Krejčířovy manželky Kateřiny, jež chtěla převést chátrající stavbu na stát. Podle Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ale takový přepis nebyl možný, protože byl objekt v exekuci.

Článek pokračuje na další straně

Luxusní sídlo s akváriem Honosnou vilu začal Krejčíř budovat v roce 1998. Kromě honosné vily a tří dvojgaráží, dvou bazénů nebo vířivky se v komplexu nachází také mramorové schodiště, hřiště na basketbal či legendární akvárium, v němž choval Krejčíř žraloka. Co se týkalo vnitřního vybavení, bylo vskutku přepychové. Byly tam k vidění například zlaté kohoutky v koupelnách, luxusní koberce nebo pozlacené dveře od výtahu.

Dnes však z luxusního interiéru moc nezbylo, zvlášť kvůli lidem, kteří přišli během let pozemek vykrást, a také kvůli rozsáhlému požáru. Požár budovu zachvátil v srpnu 2019 a škoda se vyhoupla až na dvacet milionů korun. Od začátku byl požár vyšetřován jako trestný čin, ale dodnes se pachatel nenašel. Spekuluje se však, že za tím stojí buď věřitel, který chtěl srazit cenu vily, nebo zkrátka nějaký vandal. V galerii najdete, jak dnes vila v Černošicích vypadá.

Kam dál?

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Čtyřměsíční kojenec skončil v kómatu poté, co ho babička krmila umělým mlékem s příměsí vína

Další články