Křehké medové kolečka s marmeládou.Tento RECEPT dělám na Vánoce spoustu let, fantastická chuť a dlouho vydrží !

3751
Sdílejte

Každý váleček rovnoměrně rozkrájíme na 32 částí , ze kterých formujeme kuličky, které mírně rozmačkáme pomocí konce hrubší vařečky.

Dáme do trouby péct.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si připravíme džem (bez zrníček) tak, že jej přihřejeme, případně trošku rozředíme vodou, aby se lépe dávkoval.

Asi po 7 minutách vyjmeme plech s kolečky.

Zatím si můžeme předpéct druhou část koleček.

Na rozpečená kolečka dáme do připravených jamek džem a mandle.

Dáme ještě na 7 minut dopéct.

Vychladlé koláčky můžeme ihned konzumovat nebo vložíme do dózy.

Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Džem samozřejmě můžete použít dle vlastní chuti.

Hezký nápad na zdobení je i potřít hotová kolečka vodou s džemem a posypat kokosem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Fenomenální řezy bez pečení z bebe sušenek s extra čokoládovou náplní!

Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý

Tvarohové taštičky od babičky! Jsou velmi chutné a měkké i druhý den

Další články