Jednoduchý recept na mimořádně chutný a voňavý biskupský chlebíček: Pochoutka s rozinkami a kandovaným ovocem, kterou si zamilujete na první pohled !

19463
Sdílejte

50 g rozinek

50 g kandovaného ovoce

30 g vlašských ořechů

1 PL pšeničné mouky

Na polevu:

100 krupicového cukru

mléko

Na posyp:

kandované ovoce podle chuti

ořechy podle chuti

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Do větší misky přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl.

Směs dobře zamícháme.

Do mixéru přidáme vejce, cukr, olej a během šlehání postupně přidáme mléko, dokud nám nevznikne řídká směs.

Směs vylijeme do misky s moukou, přidáme esenci nebo vanilkový extrakt a ingredience spolu utřeme, dokud nebude těsto hladké.

Do menší misky na kostičky nakrájíme neoloupané jablko.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články