Stačí jen 2 jablka a uděláte tento FANTASTICKÝ recept BEZ TUKU: Největší delikatesa z jablek, jaká může být!

4981
Sdílejte

Necháme kynout 40 minut.

Potom si jej přendáme na pomoučenou pracovní desku.

Jablka nakrájíme na tenčí měsíčky.

Recept pokračuje na další straně

Těsto si vyválíme, naskládáme na něj na měsíčky pokrájená jablka.

Srolujeme do role.

Na kraji těsto potřeme vodou, aby lépe lepilo, roli slepíme a nakrájíme na hrubší kousky.

TIP:

Pokud chcete, můžete jablka nastrouhat a navrstvit jemnou jablečnou hmotu – podle chuti můžete přidat i skořici .

Šneci naskládáme vedle sebe na plech.

Potřeme vyšlehaným žloutkem s mlékem.

Pečeme při teplotě 180 °C asi 20 – 30 minut.

Hotové šnečky potřeme vymíchaným jablečným džemem.

Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články