Nepečené kuličky z kondenzovaného mléka, které chutnají úplně jako Marlenka: Když jsou na stole, netřeba už jiné dezerty !

16757
Sdílejte

1 polévková lžíce med

1 čajová lžička kakao (nepovinné)

ořechy na obalování

Postup:

Ořechy umeleme, nebo rozmixujeme.

Pokud použijete mixér, přidejte k ořechům, medové pláty, a rozmixujte je také.

Přidáme kondenzované mléko, změklé máslo, med a krátce rozmixujeme.

Podle chuti můžete lžičku kakaa.

Recept pokračuje na další straně

Z hmoty formujeme rukama kuličky, které ukládáme do papírových košíčků, nebo rovnou na tác.

V původním receptu se doporučovalo nechat hmotu krátce odležet v chladničce, ale mně se s ní dobře pracovalo i hned.

Hotové kuličky (nebo tvary, které si zvolíte) obalujeme ve strouhaných ořeších nebo v kokosu a skladujeme v chladničce.

je to výborná a blesková pochoutka.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články