Nepečené kuličky z kondenzovaného mléka, které chutnají úplně jako Marlenka: Když jsou na stole, netřeba už jiné dezerty !

16774
Sdílejte

Postup:

Jako první si připravíme jednoduché a rychlé těsto.

Piškoty rozdrtíme v mixéru nebo pomocí válečku.

Všechny suroviny pro přípravu kuliček smícháme v misce.

Máme-li těsto příliš řídké, přidáme více oříšků a piškotů.

Pokud je naopak těsto příliš husté, můžete přidat lžíci mléka.

Z hmoty tvarujeme kuličky.

Ty následně obalujeme v mletých oříšcích nebo kokosu.

Ukládáme je do papírových košíčků, nebo jeden vedle druhého na podnos.

To je všechno, teď už jen dívejte, jaký ohlas vyvolají u stolu.

Z vlastní zkušenosti vím, že utrácejí rychlostí blesku.

Recept pokračuje na další straně

Nepečené perníkové kuličky

Potřebujeme:
1 balík medové pláty (cca 240g)

100 gramů ořechů umletých

1⁄2 plechovka kondenzované mléko slazené

60 gramů másla

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články