Linecké ořechové kostky: Stačí pár ingrediencí a tato fantastická pochoutka je na stole!

13002
Sdílejte

Pracovní postup:
Linecké těsto:

Zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve fólii 2 hodiny, mezitím si připravíme

Ořechové těsto :

Všechno suroviny smícháme a dáme na linecké těsto, které jsme si vyváleli na plech-papír na pečení.

Pečeme při 150°C, asi 40 minut.

Poleva:

Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum. Polevu rozetřeme na upečené těsto. Po zaschnutí ozdobíme mřížkou z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články