Kuřecí stehýnka se zeleninou na jednom plechu: Velmi chutný a lahodný oběd pro všední den!

1784
Sdílejte

4 stroužky česneku

3 brambory

50 ml vody

volitelné: tymián nebo jiné bylinky podle chuti

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Kuřecí stehna si omyjeme, osušíme a zbavíme kůže. Pokud jste nekoupili vykostěné, zbavte je kosti a uložte do mísy.

Posypeme je solí, pepřem, červenou paprikou a polijeme trochou oleje.
TIP: Pokud máte rádi kuřecí maso is kůží, klidně ji nechte.

Rukou koření i olej důkladně rozetřeme , aby bylo maso rovnoměrně dochuceno.

Papriku si očistíme a nakrájíme, stejně si omyjeme a nakrájíme i rajčata.

Mrkev si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, česnek si nakrájíme na tenké plátky.
Plech si pokryjeme pečícím papírem, navrstvíme na něj rovnoměrně půl kroužky ze 3 kusů cibule (jednu si odložíme) a poté vytvoříme hromádky z proužků papriky, rajčat a strouhané mrkve, které budou od sebe mírně vzdáleny.

Recept pokračuje na další straně

Navrch ještě umístíme plátky česneku a na každou zeleninovou hromádku položíme vykostěný plát masa, který můžeme posypat bylinkami podle chuti.

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články