Famózní jogurtové muffiny, o jakých se vám ani nesnilo: Lahůdka, která vás nadchne !

8805
Sdílejte

Do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva, abychom se zbavili hrudek.

Směs nejprve promícháme ručně a teprve potom začneme šlehat, dokud se těsto nezačne táhnout.

Do těsta zakomponujeme sůl, nakonec jej překryjeme fólií.

Vložíme na 1 hodinu do chladničky – díky tomuto jednoduchému úkonu bude mít těsto uvnitř bublinky, bude jemné, nadýchané a muffiny krásně vysoké.

Recept pokračuje na další straně

TIP:

Do těsta můžeme podle chuti přimíchat například ovoce nebo kousky čokolády.

Do formy na muffiny si připravíme papírové košíčky a pomocí lžíce je naplníme až po okraj těstem.

Když je máme všechny naplněné, tak na vrch nasypeme čajovou lžičku cukru.
Muffiny pečeme dozlatova při teplotě 170°C.

Po vyjmutí z trouby je důležité muffiny hned vyjmout z formy, jinak nám navlhnou.

Po vychladnutí můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články