Famózní jogurtové muffiny, o jakých se vám ani nesnilo: Lahůdka, která vás nadchne !

11634
Sdílejte

Do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva, abychom se zbavili hrudek.

Směs nejprve promícháme ručně a teprve potom začneme šlehat, dokud se těsto nezačne táhnout.

Do těsta zakomponujeme sůl, nakonec jej překryjeme fólií.

Vložíme na 1 hodinu do chladničky – díky tomuto jednoduchému úkonu bude mít těsto uvnitř bublinky, bude jemné, nadýchané a muffiny krásně vysoké.

Recept pokračuje na další straně

TIP:

Do těsta můžeme podle chuti přimíchat například ovoce nebo kousky čokolády.

Do formy na muffiny si připravíme papírové košíčky a pomocí lžíce je naplníme až po okraj těstem.

Když je máme všechny naplněné, tak na vrch nasypeme čajovou lžičku cukru.
Muffiny pečeme dozlatova při teplotě 170°C.

Po vyjmutí z trouby je důležité muffiny hned vyjmout z formy, jinak nám navlhnou.

Po vychladnutí můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články