Do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva, abychom se zbavili hrudek.
Směs nejprve promícháme ručně a teprve potom začneme šlehat, dokud se těsto nezačne táhnout.
Do těsta zakomponujeme sůl, nakonec jej překryjeme fólií.
Vložíme na 1 hodinu do chladničky – díky tomuto jednoduchému úkonu bude mít těsto uvnitř bublinky, bude jemné, nadýchané a muffiny krásně vysoké.
Recept pokračuje na další straně
TIP:
Do těsta můžeme podle chuti přimíchat například ovoce nebo kousky čokolády.
Do formy na muffiny si připravíme papírové košíčky a pomocí lžíce je naplníme až po okraj těstem.
Když je máme všechny naplněné, tak na vrch nasypeme čajovou lžičku cukru.
Muffiny pečeme dozlatova při teplotě 170°C.
Po vyjmutí z trouby je důležité muffiny hned vyjmout z formy, jinak nám navlhnou.
Po vychladnutí můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Video návod: