Nejlepší jablečný koláč, jaký jsem kdy jedla. Nastrouhám jen 4 jablka, dám je na těsto spolu s tvarohem a přikryji

33257
Sdílejte

Příprava:
Začněte šleháním másla a cukru. Poté do směsi přidejte vejce, špetku soli a prášek do pečiva. Za stálého míchání postupně přidáváme mouku. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 40 minut do lednice.

Zatímco těsto odpočívá v lednici, můžete si připravit náplň. Oloupejte jablka a nastrouhejte je. Dochutíme vanilkou a skořicí. V samostatné misce rozmačkejte tvaroh a smíchejte se smetanou, cukrem a vejcem. Vyndejte dort z lednice a rozdělte ho na polovinu.

Jednu polovinu odložíme a druhou polovinu rozválíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Aby se těsto nelepilo, posypte papír světlou vrstvou mouky.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články