Nejlepší jablečný koláč, jaký jsem kdy jedla. Nastrouhám jen 4 jablka, dám je na těsto spolu s tvarohem a přikryji

27883
Sdílejte

Příprava:
Začněte šleháním másla a cukru. Poté do směsi přidejte vejce, špetku soli a prášek do pečiva. Za stálého míchání postupně přidáváme mouku. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 40 minut do lednice.

Zatímco těsto odpočívá v lednici, můžete si připravit náplň. Oloupejte jablka a nastrouhejte je. Dochutíme vanilkou a skořicí. V samostatné misce rozmačkejte tvaroh a smíchejte se smetanou, cukrem a vejcem. Vyndejte dort z lednice a rozdělte ho na polovinu.

Jednu polovinu odložíme a druhou polovinu rozválíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Aby se těsto nelepilo, posypte papír světlou vrstvou mouky.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články