Fantastický dietní dezert bez mouky a cukru

4593
Sdílejte

Želatina v prášku – 18 až 20 g

Recept pokračuje na další straně

postup:
Zalijte želatinu studeným mlékem a nechte nabobtnat.


Vejce vymíchejte se škrobem a trochou mléka.

Když je hmota zcela homogenní, přidejte zbývající množství mléka (celkem 500 g mléka).


Vařte na mírném ohni za stálého míchání.

Když se objeví první vařící bubliny, vařte krém po dobu 30-60 sekund.

Sundejte z plamene.

Nabobtnalou želatinu zahřejte na teplotu asi 60 stupňů.

V žádném případě ji nevařte, jinak ztratí své vlastnosti.

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články