Fantastický dietní dezert bez mouky a cukru

3678
Sdílejte

Želatina v prášku – 18 až 20 g

Recept pokračuje na další straně

postup:
Zalijte želatinu studeným mlékem a nechte nabobtnat.


Vejce vymíchejte se škrobem a trochou mléka.

Když je hmota zcela homogenní, přidejte zbývající množství mléka (celkem 500 g mléka).


Vařte na mírném ohni za stálého míchání.

Když se objeví první vařící bubliny, vařte krém po dobu 30-60 sekund.

Sundejte z plamene.

Nabobtnalou želatinu zahřejte na teplotu asi 60 stupňů.

V žádném případě ji nevařte, jinak ztratí své vlastnosti.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články