Recept na vynikající domácí lipový sirup jako od babičky

3139
Sdílejte

3. Květiny v láhvi zalijeme vodou a necháme je takto stát do druhého dne. Pak z nich vymačkáme přes plátno šťávu, dáme ji do hrnce a přidáme cukr, šťávu z citronu nebo kyselinu citrónovou.

4. Vše dobře promícháme a zahříváme na 85-90 ° C, dokud se cukr zcela nerozpustí.

5. Barva by měla být lehce žlutá. Vroucí sirup pak přeléváme do pořádně deštivými lahví, které hned zavíráme. Pokud se bojíte, že láhev přitom praskne, omotejte ji vlhkou utěrkou.

6. Každou láhev na chvíli otočíme dnem vzhůru. Sirup vydrží i několik let. Dobrou chuť!

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články