Recept na vynikající domácí lipový sirup jako od babičky

3197
Sdílejte

3. Květiny v láhvi zalijeme vodou a necháme je takto stát do druhého dne. Pak z nich vymačkáme přes plátno šťávu, dáme ji do hrnce a přidáme cukr, šťávu z citronu nebo kyselinu citrónovou.

4. Vše dobře promícháme a zahříváme na 85-90 ° C, dokud se cukr zcela nerozpustí.

5. Barva by měla být lehce žlutá. Vroucí sirup pak přeléváme do pořádně deštivými lahví, které hned zavíráme. Pokud se bojíte, že láhev přitom praskne, omotejte ji vlhkou utěrkou.

6. Každou láhev na chvíli otočíme dnem vzhůru. Sirup vydrží i několik let. Dobrou chuť!

Kam dál?

6 letních nepříjemností, které vám můžou znepříjemnit dovolenou. Jak se jim vyvarovat?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Další články