Vynikající domácí zmrzlina s jahodami: Když ji připravím, všichni hned vytahují lžičky a za chvilku je pryč !

7264
Sdílejte

jahody na ozdobení

postup:

Do hrnce si vložíme pokrájené a odstopkované jahody, přidáme cukr, citrónovou šťávu a dobře promícháme.

Dáme na sporák a povaříme 10 minut.

Recept pokračuje na další straně

Jahodovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a nalijeme do misky.
Necháme vychladnout.

Nakrájíme si jahody na dekoraci a poklademe je na dno a na boky formy.

Šlehačku si vyšleháme na šlehačku a jahodovou směs mícháme s jogurtem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články