100 g rozpuštěného másla
20 g krystalového cukru
2 banány
30 ml koňaku
500 g mascarpone
10 ml vanilkové esence
200 ml smetany
Recept pokračuje na další straně
postup:
Sušenky si umeleme a zalijeme rozpuštěným máslem. Dobře promícháme a navrstvíme do formy (průměr 20 cm), jejíž dno jsme si vystlalo pečícím papírem. Dobře přitlačíme lžičkou a odložíme na 15 minut do chladničky.
Na suchou pánev si nasypeme cukr, naskládáme na něj kolečka banánů, necháme opékat, dokud se cukr zkaramelizuje a zalijeme koňakem a chvíli flambujeme.
Potom navrstvíme na sušenkové těsto a připravíme si krém.
Do mísy dáme mascarpone, přidáme vanilkovou esenci, šlehačku a vyšleháme. Navrstvíme na banány, rozetřeme a uhladíme.
Vrch posypeme namrvenými sušenkami a odložíme do lednice na 2 hodiny. Hotovo. Přejeme dobrou chuť!
Video návod: