NAKLÁDAČKY líné ženy. Na tento recept nedám dopustit – žádné vaření nálevu, zavařování a mám fantastické okurky na celý rok !

15703
Sdílejte

Chci se podělit o návod, podle kterého zavařují okurky moje babička i maminka.

Nikdy se nám nestalo, že by se okurky pokazily a vydržely pokaždé do další sezóny (pokud se nesnědli).

Takže já pokračuji v rodinném receptu a doporučuji to úplně každému, je to úplně jednoduché a rychlé.

Do sklenic vím přidat i jinou zeleninu, ale stačí vám i jen okurky.

potřebujeme:
Okurky + volitelné další zeleninu

větvičky kopru

Do každé sklenice:

5-6 lžic studeného octa

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články