Lepší domácí rohlíky než z pekárny: Přípravu hravě zvládnete, takže je můžete mít na stole každý den !

22847
Sdílejte

1 vejce

1/2 balení hladké mouky (500 g)

1 PL soli

Recept pokračuje na další straně

postup:

Do větší mísy si nasypeme droždí, přidáme lžíci cukru, nalijeme teplé mléko, vodu a dobře promícháme metličkou.

Necháme pár minut aktivovat kvásek, pak nalijeme olej, přidáme bílý jogurt, vajíčko a opět dobře promícháme.

Nasypeme mouku se solí a vypracujeme hladké těsto – bude to trvat asi 5 minut.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články