Filmový svět v slzách : Zemřela milovaná Popelka, herečka Libuše Šafránková

2437
Sdílejte

Naše milovaná herečka Libuška Šafránková zemřela ve věku 68 let. K jejím nejslavnějším filmům patřily Vrchní, prchni!, Kolja nebo Tři oříšky pro Popelku.

Ve středu o tom informovala stanice CNN Prima News s odvoláním na hereččina syna Josefa Abrháma. Šafránková už v minulosti bojovala s rakovinou plic. Loni se vzdala natáčení pohádky Mamánek.

Libuše Šafránková se narodila 7. června 1953 v Brně. Divadlu se věnovala od dětství. Už během studií na brněnské konzervatoři si zahrála roku 1971 Julii v divadle a Barunku ve filmové Babičce. Poté přesídlila do Prahy, kde působila v divadle Za branou a Činoherním klubu, především se ale stala jednou z nejslavnějších televizních a filmových hereček, jejíž věhlas překročil české hranice.

Třeba pohádka Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku (1973) patří zejména v německy mluvících zemích a Skandinávii k televizním legendám. Křehký vzhled a talent ke komice jí ze začátku přinášely hlavně role v pohádkách a komediích jako Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974) nebo Princ a Večernice (1978).

Kam dál?

Anička Slováčková chystá velkou cestu. Nevzdává boj s rakovinou a plánuje si splnit svůj velký sen

Tak tohle je idol našich dětí a vnoučat : Influencer Tadeáš Kuběnka. Je jiná doba a jsou jiní idoly

V Ulici zavládl smutek! Jaroslava Obermaierová (78) natočila poslední záběry s kolegou Arnoštem Goldflamem (77)

Andrej Babiš oznámil rozchod s Monikou: „Naše cesty se rozdělují, láska k dětem zůstává“

Agáta Hanychová prozradila další zajímavé detaily o svém majetku. Je z ní opravdu bohatá holka řekl….

Další články