Tento recept na nakládané zelí bez zavařování vydrží i několik měsíců

5967
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Připravenou zeleninu napěchujte do sklenic, které jste předem důkladně vyvařili a případně vyčistili pastou z vody a jedlé sody. Pokud nebudou dokonale čisté, hrozí kontaminace bakteriemi, které mohou způsobit, že se vám zelenina ve sklenicích zkazí.

Zeleninu ve sklenicích lehce upěchujte a zalijte ji horkým nálevem, pokud možno, až po okraj. Sklenice zakryjte buďto talířkem, anebo je zavíčkujte tak, že víčko na sklenice jen lehce položíte. Takto počkejte, až nálev úplně vychladne (nejlépe do druhého dne) a pak důkladně zatáhněte víčka.

Je důležité pak sklenice správně uskladnit. Ideální je na to lednice nebo studený sklep. Místo musí být chladné, tmavé a se stálým klimatem. Takto uskladněné zelí vydrží klidně i několik měsíců.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články