Originální receptura na zavařené jahody: Jahody zůstávají celé, zachovají si výbornou chuť, i vůni a v obchodě takové nekoupíte !

3845
Sdílejte

postup:

Jahody si omyjeme a odstopkujeme.

Do velké mísy si nasypeme polovinu cukru, na cukr navrstvíme jahody a zasypeme druhou polovinou cukru.

Jahody necháme 1 hodinu stát a pak dřevěnou vařečkou opatrně promícháme.

Dáme na sporák a budeme zahřívat a míchat, dokud se všechen cukr nerozpustí.
Míchejte opatrně zdola nahoru, abyste nerozpučili bobule.

Recept pokračuje na další straně

Přibližně za 5 minut vám z cukru a šťávy vznikne sirup , takže to je správný čas na to, abyste jahody odstavili z ohně.

Pěnu, která při vaření vzniká netřeba odstraňovat.
Připravíme si sterilizované sklenice, sirup necháme ještě jednou přejít varem a na ztišení ohni povaříme ještě 5 minut.

Než začneme plnit džem do sklenic ještě přidáme kyselinu citrónovou podle chuti.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články