postup:
Jahody si omyjeme a odstopkujeme.
Do velké mísy si nasypeme polovinu cukru, na cukr navrstvíme jahody a zasypeme druhou polovinou cukru.
Jahody necháme 1 hodinu stát a pak dřevěnou vařečkou opatrně promícháme.
Dáme na sporák a budeme zahřívat a míchat, dokud se všechen cukr nerozpustí.
Míchejte opatrně zdola nahoru, abyste nerozpučili bobule.
Recept pokračuje na další straně
Přibližně za 5 minut vám z cukru a šťávy vznikne sirup , takže to je správný čas na to, abyste jahody odstavili z ohně.
Pěnu, která při vaření vzniká netřeba odstraňovat.
Připravíme si sterilizované sklenice, sirup necháme ještě jednou přejít varem a na ztišení ohni povaříme ještě 5 minut.
Než začneme plnit džem do sklenic ještě přidáme kyselinu citrónovou podle chuti.
Recept pokračuje na další straně