Babiččina čalamáda na studeno – nejlepší RECEPT: Žádné zavařování ani vaření! Jde o nejlepší přílohu, jakou znám

31334
Sdílejte

postup:


Zelí, mrkev, cibuli a papriku očistěte a nastrouhejte na nudličky.
Udělejte si zálivku z cukru, octa, oleje a deka .

Prolejte přes sítko, hořčičné semínko nedávejte), promíchejte a vlijte do směsi zeleniny .

Dobře promíchejte, ať se zeleninka propojí a nechte 24 hodin stát

Potom už jen naložte do lahví i se šťávou, uzavřete a odložte do chladu.

Recept pokračuje na další straně

Nemusíte sterilizovat.
Zavařenina vydrží velmi dlouho, tedy za podmínky že ji dříve nesníte – u nás mizí skutečně rychle.

Z uvedené dávky mi vyšlo mi cca 15 malých lahviček.

Nejchutnější příloha k nedělnímu řízku a salátu. U nás se ale tato čalamáda vyjídá i rovnou z poháru.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články