Babiččina čalamáda na studeno – nejlepší RECEPT: Žádné zavařování ani vaření! Jde o nejlepší přílohu, jakou znám

27035
Sdílejte

postup:


Zelí, mrkev, cibuli a papriku očistěte a nastrouhejte na nudličky.
Udělejte si zálivku z cukru, octa, oleje a deka .

Prolejte přes sítko, hořčičné semínko nedávejte), promíchejte a vlijte do směsi zeleniny .

Dobře promíchejte, ať se zeleninka propojí a nechte 24 hodin stát

Potom už jen naložte do lahví i se šťávou, uzavřete a odložte do chladu.

Recept pokračuje na další straně

Nemusíte sterilizovat.
Zavařenina vydrží velmi dlouho, tedy za podmínky že ji dříve nesníte – u nás mizí skutečně rychle.

Z uvedené dávky mi vyšlo mi cca 15 malých lahviček.

Nejchutnější příloha k nedělnímu řízku a salátu. U nás se ale tato čalamáda vyjídá i rovnou z poháru.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články