postup:
Zelí, mrkev, cibuli a papriku očistěte a nastrouhejte na nudličky.
Udělejte si zálivku z cukru, octa, oleje a deka .
Prolejte přes sítko, hořčičné semínko nedávejte), promíchejte a vlijte do směsi zeleniny .
Dobře promíchejte, ať se zeleninka propojí a nechte 24 hodin stát
Potom už jen naložte do lahví i se šťávou, uzavřete a odložte do chladu.
Recept pokračuje na další straně
Nemusíte sterilizovat.
Zavařenina vydrží velmi dlouho, tedy za podmínky že ji dříve nesníte – u nás mizí skutečně rychle.
Z uvedené dávky mi vyšlo mi cca 15 malých lahviček.
Nejchutnější příloha k nedělnímu řízku a salátu. U nás se ale tato čalamáda vyjídá i rovnou z poháru.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂