Tato banánová dorta s dvojitým krémem je hitem internetu: Krásný a chutný dezert na každou oslavu, i na běžný den!

6124
Sdílejte

Formu s průměrem 24 cm si na dně vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C asi 25 minut.

Nyní si připravíme první krém.

Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme prosátý kukuřičný škrob, sáček vanilkového pudingu, dobře promícháme a uvaříme krém.

Necháme 10 minut vychladnout.

Upečený korpus vyjmeme z trouby, propícháme párátkem, potřeme mlékem, zalijeme krémem a přikryjeme potravinářskou fólií.

Je čas připravit si druhý krém.

Do hrnce si nalijeme pomerančovou šťávu, přidáme karamelový pudink a vaříme, dokud krém nezhoustne.

Banány nakrájíme na kolečka a polijeme citronovou šťávou.

Následně je naskládáme na vrstvu krému na dortu.

Recept pokračuje na další straně

Banány zalijeme pomerančovým krémem, rovnoměrně rozetřeme, přikryjeme potravinářskou fólií a odložíme do lednice na 2 – 3 hodiny.

Po ztuhnutí přejdeme nožem po obvodu dortu, abychom ji oddělili od formy, formu dáme pryč, ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP :

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články