Formu s průměrem 24 cm si na dně vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C asi 25 minut.
Nyní si připravíme první krém.
Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme prosátý kukuřičný škrob, sáček vanilkového pudingu, dobře promícháme a uvaříme krém.
Necháme 10 minut vychladnout.
Upečený korpus vyjmeme z trouby, propícháme párátkem, potřeme mlékem, zalijeme krémem a přikryjeme potravinářskou fólií.
Je čas připravit si druhý krém.
Do hrnce si nalijeme pomerančovou šťávu, přidáme karamelový pudink a vaříme, dokud krém nezhoustne.
Banány nakrájíme na kolečka a polijeme citronovou šťávou.
Následně je naskládáme na vrstvu krému na dortu.
Recept pokračuje na další straně
Banány zalijeme pomerančovým krémem, rovnoměrně rozetřeme, přikryjeme potravinářskou fólií a odložíme do lednice na 2 – 3 hodiny.
Po ztuhnutí přejdeme nožem po obvodu dortu, abychom ji oddělili od formy, formu dáme pryč, ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.
VIDEO POSTUP :