Připravte si tento dezert k ranní kávě a váš den bude hned hezčí ! Žádné pečení, žádná želatina a minimum námahy

11522
Sdílejte

BONUS

potřebujeme:
350 g vanilkových sušenek

100 g rozpuštěného másla

500 g mascarpone

150 ml smetany

10 ml vanilkové esence

postup:

Sušenky si rozemeleme na prášek, smícháme s rozpuštěným máslem a vypracujeme těsto, ze kterého 2/3 namačkáme na dno a boky dortové formy, pokryté pečícím papírem. Vložíme do chladničky na 15 minut. Mezitím si vyšleháme mascarpone se šlehačkovou smetanou a vanilkovou esencí. Potom těsto vyjmeme z lednice, navrstvíme něj krém a rovnoměrně rozetřeme. Navrch navrstvíme zbytek Sušenkové cesta a odložíme do lednice na 2 hodiny. Sejmeme boky dortové formy, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP :

 

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články