Připravte si tento dezert k ranní kávě a váš den bude hned hezčí ! Žádné pečení, žádná želatina a minimum námahy

11523
Sdílejte

50 ml teplé vody

postup:

Kakaové sušenky si přeložíme do mixéru a umeleme na prášek. Přimícháme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme pečícím papírem, navrstvíme do ní 2/3 Sušenkové hmoty a rovnoměrně ji namačkáme na dno, i na okraje

Recept pokračuje na další straně

Šlehačku si nalijeme do mísy a vyšleháme šlehačku. Během šlehání do ní zašleháme moučkový cukr a následně i mascarpone. Do misky si nasypeme instantní kávu a zalijeme ji teplou vodou. Utřeme metličkou a nalijeme do šlehačkové hmoty.

Vyšleháme, aby se všechny složky dobře spojily. Krém pak naneseme na sušenkové těsto, rovnoměrně rozetřeme a uhladíme. Vezmeme si zbytek Sušenkové cesta a posypeme jím celý vrch. Odložíme do lednice na 4 hodiny.

Po uplynutí této doby sejmeme okraje formy, nakrájíme a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články