Luxusní domácí kinder zákusek XXL: Nejoblíbenější dezert, po kterém se všichni můžou zbláznit !

11855
Sdílejte

Vymícháme kompaktní těsto a nakonec do něj ještě zapracujeme kypřící prášek do pečiva a olej.

Plech s rozměrem 23 x 30 cm si vymažeme, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj připravené těsto.

Těsto rovnoměrně rozlijeme a pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 180 ° C .

Zatímco se peče piškot, připravíme si mléčný sirup .

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a přivedeme do varu.

Pak necháme zcela vychladnout .

Když je piškot upečená , vyklopíme si ji na mřížku, dáme dolů pečící papír a necháme také vychladnout.

Do misky si dáme mascarpone, vyšleháme a následně zašleháme moučkový cukr a vanilkovou esenci.

Recept pokračuje na další straně

Nakonec přilijeme šlehačku a vyšleháme hustý krém.

Nyní si ořežeme okraje piškoty, plát prořízneme na polovinu a spodní díl navlhčíme mléčným sirupem.

Následně rovnoměrně navrstvíme krém a rozetřeme dohladka.

Přikryjeme druhým plátem , jemně přitlačíme, okraje krému uhladíme a vrchní plát rovněž potřeme mléčným sirupem.

Připravíme si polevu. Do hrnce nalijeme šlehačku, necháme ji sevřít a zalijeme ní nalámanou čokoládu. Utřeme metličkou dohladka, zapracujeme máslo a polijeme celý dezert.

Svrchu můžeme ozdobit, nakrájíme a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články