Vymícháme kompaktní těsto a nakonec do něj ještě zapracujeme kypřící prášek do pečiva a olej.
Plech s rozměrem 23 x 30 cm si vymažeme, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj připravené těsto.
Těsto rovnoměrně rozlijeme a pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 180 ° C .
Zatímco se peče piškot, připravíme si mléčný sirup .
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a přivedeme do varu.
Pak necháme zcela vychladnout .
Když je piškot upečená , vyklopíme si ji na mřížku, dáme dolů pečící papír a necháme také vychladnout.
Do misky si dáme mascarpone, vyšleháme a následně zašleháme moučkový cukr a vanilkovou esenci.
Recept pokračuje na další straně
Nakonec přilijeme šlehačku a vyšleháme hustý krém.
Nyní si ořežeme okraje piškoty, plát prořízneme na polovinu a spodní díl navlhčíme mléčným sirupem.
Následně rovnoměrně navrstvíme krém a rozetřeme dohladka.
Přikryjeme druhým plátem , jemně přitlačíme, okraje krému uhladíme a vrchní plát rovněž potřeme mléčným sirupem.
Připravíme si polevu. Do hrnce nalijeme šlehačku, necháme ji sevřít a zalijeme ní nalámanou čokoládu. Utřeme metličkou dohladka, zapracujeme máslo a polijeme celý dezert.
Svrchu můžeme ozdobit, nakrájíme a podáváme.
VIDEO NÁVOD :