Oříšková pochoutka s čokoládovým krémem a sušenkami. Jednoduchá a rychlá příprava

4775
Sdílejte

Příprava:

Vejce se rozdělte na dvě části a z bílku vyšlehejte sníh. Mícháme žloutek s cukrem a kakaovým práškem, přidáme také prášek do pečiva a mouku, umícháme vaječné těsto a nalijeme do máslem vymazaného plechu.

Pečeme v 180stupňové troubě po dobu 40 minut, poté necháme vychladnout a nakrájíme na polovinu. Rozpusťte pěnu a rozpusťte čokoládu nad vodní párou.

Ochlaďte a za stálého míchání vmíchejte pěnu. Piškotový krém natřeme krémem a posypeme nasekanými lískovými oříšky. Rozpusťte tmavou čokoládu, vmíchejte máslo, aby se obalila horní část dortu, posypte lískovými oříšky a vložte do ledničky, pak ji můžeme krájet.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články