Famózní rychlé koblížky s jednoduchým krémem, který není nutné vařit !

5995
Sdílejte

Příprava:

V 2,5 dl mléka rozpustíme 12 dkg margarínu, smícháme s 15 dkg mouky do hladka, trochu ho spálíme (ne doslova). Na slabém ohni za stálého míchání připravíme těsto. Jakmile těsto vychladne, tak metličkou po jednom smícháme 4 celá vejce. Pak se těsto začne tvarovat.

Naplňte těsto do pěnového sáčku a hvězdnou trubičkou jej přitlačte na plech. Pokud nemáte pěnový sáček, můžete koblihy tvarovat dvěma lžícemi. Doba pečení závisí na troubě, koblihy jsou hotové asi za 20 – 25 minut. Během pečení neotvírejte dvířka trouby.

Krémový prášek Dr. Otkeres (nejlepší) smíchaný s mlékem a také připravený! Vrch ozdobíme šlehačkou, volitelně práškovým cukrem a rozpuštěnou čokoládou.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články