Dávejte velký POZOR ! Varování před nebezpečným krmivem: Zemřeli už desítky psů !

2747
Sdílejte

Veterinární správa upozornila prostřednictvím své oficiální webové stránky na mimořádně nebezpečný výrobek, který se nachází také na slovenském trhu. Všichni majitelé psů by si tak měli zkontrolovat krmivo, které dávají svým domácím mazlíčkům.

Veterináři českého úřadu varují před nebezpečným krmivem pro psy, které se vyrábí v USA ve státě Oklahoma. Jde o značku Sportmix, přičemž výrobcem je společnost Midwestern Pet Foods, Inc. ,, Podle informací amerických úřadů je konzumace krmiva v zemi výroby dávána do souvislosti s úhynem více než stovky psů. Kukuřice použitá při výrobě krmiva byla kontaminována nebezpečnými aflatoxiny, “ uvádí se na oficiální stránce .

U nás se do prodeje tak dostalo 6 tun krmiva a dalších 10 tun krmiva se podařilo zadržet ještě před přesunem do obchodů. Krmivo značky Sportmix je taktéž dostupné i na slovenský e-shopech. ,, … krmivo vyrobené v závodě ve státě Oklahoma s expirací nejpozději do 9. července 2022. Potenciálně je tedy nebezpečné krmivo z tohoto závodu s expirací 9. července, či dříve. Krmivo s expirací po tomto datu by mělo být bezpečné, “ dodává úřad.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Děláte to i vy? Dáváte dítěti v obchodě rohlík, nebo pití, aniž by bylo ještě zaplacené? Na to pozor dopouštíte se krádeže!

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Obrovské neštěstí : Po pádu z okna zemřela maminka dvou malých dětí. Padající tělo nešťastné ženy vyděsilo sousedy

České domácnosti často strádají. Přesto mají majetek v průměru za čtyři miliony

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Další články