Nejchutnější oběd z mletého masa ! Masové kuličky pečené v troubě. Jednoduchá a rychlá příprava

18929
Sdílejte

2 cibule

2 PL strouhanky

4 PL rostlinného oleje

2 lžíce rajčatového protlaku

300 ml vody

strouhaný sýr čedar

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve si ve slupce uvaříme brambory. Do mísy si dáme mleté maso, přidáme strouhanku, nadrobno nakrájenou cibuli, část nasekané petrželky, vajíčko, sůl, pepř, papriku, tymián, slunečnicový olej a dobře promícháme .

Namastíme si ruce olejem a začneme formovat kulky.

Uvařené brambory si oloupeme, osolíme je, 3 si odložíme pokud ostatním přidáme máslo a rozmačkáme na kaši.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články