Vánoční broskvičky připravíte snadno i bez formiček : Stačí jen 15 minut a jsou na stole. Celá rodina je miluje, jsou fantastické !

11677
Sdílejte

Těsto dáme do sáčka a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Pak z něj po kousku odebíráme a v dlaních vykoulíme malé kuličky , které poklademe dále od sebe na suchý plech. Z této dávky vyjdou dva plechy.

Plech s kulkami vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut do růžova .
Po upečení nám vzniknou polokoule, které necháme vychladnout.

Z každé polokoule vydlabeme vnitřek, které si odložíme stranou, protože ho budeme potřebovat.

Drobky zvlhčíme rumem, přidáme džem a uvařený vychladlý pudink – 300 ml mléko a 1 sáček pudingu uvařeného s troškou cukru.

Recept pokračuje na další straně

Hmota nesmí být řídká

Slepujeme nádivkou podle chuti – například džemem s kapkou rumu nebo punčovou nádivkou.

Ve dvou malých mističkách si připravíme červenou a růžovou barvu . Stačí do každé půl deci vody a pár zrníček potravinářské barvy. Štětcem broskve pomalujeme a obalíme v krystalovém cukru.

I když je těsto po upečení tužší, po pár hodinách ho nádivka zvláční a korpus změkne.

Broskve musíme uložit do chladna. I když je těsto po upečení bývá tužší, po pár hodinách ho nádivka zvláční a korpus změkne.

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články