Sváteční vánočka podle receptu babičky. Fantastický přehledný recept, který zvítězil v kulinářské soutěži !

21480
Sdílejte

Na závěr hnětení zapracujeme do těsta rozinky a mandle. Potom ho odložíme na teplé místo a necháme vykynout. Když je těsto vykynuté, vyformujeme si ho na hrubší válec a rozřízneme na 6 přibližně stejných kusů.

Ty pak vyválíme do kuliček a následně na hrubší nudle, z nichž budeme zaplétat vánočku. Pokud je těsto dobře vypracované, při vyvalování již není nutné mučí pracovní desku a těsto se odlepuje samo i bez toho.

Prameny dáme pak k sobě tři a tři na dvě strany, konce spojíme a zatížíme hrncem s vodou, abychom mohli začít zaplétat vánočku. Ruce pracují křížem, takže pravá ruka pracuje na levé straně a naopak levá na pravé.

Vánočku pleteme vždy tak , že bereme pramen z vnější strany a ukládáme ho do vnitřní.

Recept pokračuje na další straně

Hotovou vánočku uložíme na plech pokrytý pečícím papírem, natřeme vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a necháme ji ještě nakynout. Pak ji pečeme při teplotě 160 – 170 ° C a pečeme ji asi 40 minut .

Hotovo. Nyní stačí už jen posypat práškovým cukrem a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP :

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články