Sváteční vánočka podle receptu babičky. Fantastický přehledný recept, který zvítězil v kulinářské soutěži !

21060
Sdílejte

Na závěr hnětení zapracujeme do těsta rozinky a mandle. Potom ho odložíme na teplé místo a necháme vykynout. Když je těsto vykynuté, vyformujeme si ho na hrubší válec a rozřízneme na 6 přibližně stejných kusů.

Ty pak vyválíme do kuliček a následně na hrubší nudle, z nichž budeme zaplétat vánočku. Pokud je těsto dobře vypracované, při vyvalování již není nutné mučí pracovní desku a těsto se odlepuje samo i bez toho.

Prameny dáme pak k sobě tři a tři na dvě strany, konce spojíme a zatížíme hrncem s vodou, abychom mohli začít zaplétat vánočku. Ruce pracují křížem, takže pravá ruka pracuje na levé straně a naopak levá na pravé.

Vánočku pleteme vždy tak , že bereme pramen z vnější strany a ukládáme ho do vnitřní.

Recept pokračuje na další straně

Hotovou vánočku uložíme na plech pokrytý pečícím papírem, natřeme vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a necháme ji ještě nakynout. Pak ji pečeme při teplotě 160 – 170 ° C a pečeme ji asi 40 minut .

Hotovo. Nyní stačí už jen posypat práškovým cukrem a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP :

Kam dál?

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Nic se nehodí lépe ke grilování : Šopský salát je hotov jedna-dvě!

Další články