Sváteční vánočka podle receptu babičky. Fantastický přehledný recept, který zvítězil v kulinářské soutěži !

21480
Sdílejte

100 g rozinek

50 g mletých mandlí

10 g soli

1 vejce na potření

sekané mandle na posypání

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Jako první si připravíme kvásek. Do hrnce si nalijeme přiměřené množství mléka, přidáme trochu cukru a mléko si mírně zahřejeme. Stejně dáme na sporák trochu ohřát i máslo. Mléko musí být po zahřátí jen teplé, ne horké. Rozdrobíme do něj droždí, dobře promícháme aby se rozpustilo a nasypeme trochu mouky, aby nám vzniklo takové řidší těstíčko. Přikryjeme ho bavlněnou utěrkou a necháme nakynout.

V samostatné míse si vyšleháme žloutky s cukrem do krásné nadýchané pěny. Přidáme vanilku, citronovou kůru a promícháme. Vezmeme si rozpuštěné máslo (opět platí, že nesmí být horké) a postupně ho zašleháme do žloutkové směsi .

Následně přidáme i vykynutý kvásek a sůl. Řídké suroviny vyšleháme metličkou a postupně zapracujeme po částech mouku. Těsto mícháme dokud se nepřestane lepit na stěny mísy .

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články