Super chutné a šťavnaté karbanátky z trouby. Žádná zbytečná mastnota a chutnají lépe než ty klasické !

7205
Sdílejte

strouhaný čedar

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve si dáme uvařit brambory ve slupce a potom si připravíme maso na karbanátky. Mleté maso si přendáme do mísy, přidáme nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, 1 lžíci mouky, 4 lžíce oleje, tymián, pepř, červenou papriku, sůl a vše spolu promícháme – nejdříve lžící a potom rukou.

Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Ruce si vymažeme trochou oleje a z masové hmoty tvarujeme kuličky. Potom do jejich středu uděláme důlek. Poklademe je do zapékací mísy a upečeme v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu asi 20 minut.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si oloupeme uvařené brambory, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je. Pak k nim nalijeme mléko. přidáme sůl, muškátový oříšek a dobře rozmačkáme na kaši. Nakonec přidáme 50 g strouhaného sýra a zapracujeme.


Do samostatného hrnce si dáme 1,5 lžíce rajčatové pasty, nalijeme 300 ml vody, osolíme a vymícháme metličkou. Karbanátky vyjmeme z trouby, podlijeme připravenou omáčkou a bramborovou kaši si vymačkáme do jamek na karbanátky.

Můžeme posypat mletými chilli papričkami, strouhaným čedarem a dáme zapéct ještě na 25 minut při 200 ° C. Hotovo. Můžeme posypat ještě nasekaným koprem a servírujeme. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články