Super chutné a šťavnaté karbanátky z trouby. Žádná zbytečná mastnota a chutnají lépe než ty klasické !

6927
Sdílejte

strouhaný čedar

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve si dáme uvařit brambory ve slupce a potom si připravíme maso na karbanátky. Mleté maso si přendáme do mísy, přidáme nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, 1 lžíci mouky, 4 lžíce oleje, tymián, pepř, červenou papriku, sůl a vše spolu promícháme – nejdříve lžící a potom rukou.

Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Ruce si vymažeme trochou oleje a z masové hmoty tvarujeme kuličky. Potom do jejich středu uděláme důlek. Poklademe je do zapékací mísy a upečeme v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu asi 20 minut.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si oloupeme uvařené brambory, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je. Pak k nim nalijeme mléko. přidáme sůl, muškátový oříšek a dobře rozmačkáme na kaši. Nakonec přidáme 50 g strouhaného sýra a zapracujeme.


Do samostatného hrnce si dáme 1,5 lžíce rajčatové pasty, nalijeme 300 ml vody, osolíme a vymícháme metličkou. Karbanátky vyjmeme z trouby, podlijeme připravenou omáčkou a bramborovou kaši si vymačkáme do jamek na karbanátky.

Můžeme posypat mletými chilli papričkami, strouhaným čedarem a dáme zapéct ještě na 25 minut při 200 ° C. Hotovo. Můžeme posypat ještě nasekaným koprem a servírujeme. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články