strouhaný čedar
Recept pokračuje na další straně
postup:
Nejprve si dáme uvařit brambory ve slupce a potom si připravíme maso na karbanátky. Mleté maso si přendáme do mísy, přidáme nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, 1 lžíci mouky, 4 lžíce oleje, tymián, pepř, červenou papriku, sůl a vše spolu promícháme – nejdříve lžící a potom rukou.
Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Ruce si vymažeme trochou oleje a z masové hmoty tvarujeme kuličky. Potom do jejich středu uděláme důlek. Poklademe je do zapékací mísy a upečeme v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu asi 20 minut.
Recept pokračuje na další straně
Mezitím si oloupeme uvařené brambory, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je. Pak k nim nalijeme mléko. přidáme sůl, muškátový oříšek a dobře rozmačkáme na kaši. Nakonec přidáme 50 g strouhaného sýra a zapracujeme.
Do samostatného hrnce si dáme 1,5 lžíce rajčatové pasty, nalijeme 300 ml vody, osolíme a vymícháme metličkou. Karbanátky vyjmeme z trouby, podlijeme připravenou omáčkou a bramborovou kaši si vymačkáme do jamek na karbanátky.
Můžeme posypat mletými chilli papričkami, strouhaným čedarem a dáme zapéct ještě na 25 minut při 200 ° C. Hotovo. Můžeme posypat ještě nasekaným koprem a servírujeme. Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD :