Nebesky chutné koblihy ve tvaru květu. Když je položím na stůl, tak za chvíli nezůstane ani jedna !

3280
Sdílejte

Těsto si přendáme na pomoučenou pracovní desku a vyformujeme z něj malé bochánky. Ty rozmačkáme na placku, doprostřed umístíme pohár a okraje nařízneme ostrým nožem jako lupeny. Ty pak jemně vytvarujeme, aby měli oblý tvar.

Recept pokračuje na další straně

Takto vytvarujeme všechny bochánky, přendáme je na kousky papíru na pečení a začneme jejich smažit na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova tak, že je vložíme do oleje i s pečícím papírem.

Šišky ukládáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje do středu navrstvíme džem a posypeme práškovým cukrem nebo jejich ozdobíme čokoládou. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP : 

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články