Nebesky chutné koblihy ve tvaru květu. Když je položím na stůl, tak za chvíli nezůstane ani jedna !

3160
Sdílejte

Těsto si přendáme na pomoučenou pracovní desku a vyformujeme z něj malé bochánky. Ty rozmačkáme na placku, doprostřed umístíme pohár a okraje nařízneme ostrým nožem jako lupeny. Ty pak jemně vytvarujeme, aby měli oblý tvar.

Recept pokračuje na další straně

Takto vytvarujeme všechny bochánky, přendáme je na kousky papíru na pečení a začneme jejich smažit na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova tak, že je vložíme do oleje i s pečícím papírem.

Šišky ukládáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje do středu navrstvíme džem a posypeme práškovým cukrem nebo jejich ozdobíme čokoládou. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP : 

 

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články