Fantastické cappuccino rohlíčky s čokoládou: Jsou tak úžasné a voňavé, že je určitě nebudete dělat jen na Vánoce !

4021
Sdílejte

Nejdříve si připravíme cappuccino – prášek zalijeme horkou vodou a necháme vychladnout.

Těsto: do misky si prosejeme mouku, přidáme špetku soli, mleté ​​oříšky, prosátý moučkový cukr a máslo nakrájené na kostičky. Přidáme i vychladlé kapučíno a vypracujeme hladké těsto, které odložíme do chladničky – ideální na noc, ale minimálně na 2 hodiny.

Druhý den ho cca hodinu předem z chladničky vybereme, aby povolilo a připravíme si formičky a kousek potravinářské fólie (pokud nemáme dost formiček, toto je velmi praktický způsob, jak nezašpiní formičky).

Recept pokračuje na další straně

Formičku vyložíme potravinářskou fólií, naplním těstem a odtlačíme těsto. Tak ho z formičky vyjmeme a dáme na papírem vyložený plech. Upeču při teplotě 180 stupňů a trvá to cca 10 minut.

Upečené konce rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády a můžeme ještě dozdobit strouhaným kokosem nebo mletými ořechy.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články