Fantastické cappuccino rohlíčky s čokoládou: Jsou tak úžasné a voňavé, že je určitě nebudete dělat jen na Vánoce !

4166
Sdílejte

Nejdříve si připravíme cappuccino – prášek zalijeme horkou vodou a necháme vychladnout.

Těsto: do misky si prosejeme mouku, přidáme špetku soli, mleté ​​oříšky, prosátý moučkový cukr a máslo nakrájené na kostičky. Přidáme i vychladlé kapučíno a vypracujeme hladké těsto, které odložíme do chladničky – ideální na noc, ale minimálně na 2 hodiny.

Druhý den ho cca hodinu předem z chladničky vybereme, aby povolilo a připravíme si formičky a kousek potravinářské fólie (pokud nemáme dost formiček, toto je velmi praktický způsob, jak nezašpiní formičky).

Recept pokračuje na další straně

Formičku vyložíme potravinářskou fólií, naplním těstem a odtlačíme těsto. Tak ho z formičky vyjmeme a dáme na papírem vyložený plech. Upeču při teplotě 180 stupňů a trvá to cca 10 minut.

Upečené konce rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády a můžeme ještě dozdobit strouhaným kokosem nebo mletými ořechy.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články