Dejte dohromady zelí a kefír, tak si zaručeně pochutnáte. Určitě vyzkoušejte, protože něco takového jste ještě nejedli

2677
Sdílejte

Postup je velmi snadný

Zelí si nakrájejte a vložte do hluboké mísy. Přidejte k němu ½ lžičky soli nebo dle chuti a poté ho dobře promíchejte rukama. Pokud je zelí podzimní, může být tvrdší a vláknitější. Můžete si ho předem uvařit ve vodě nebo dusit na pánvi po dobu 5 minut. Pak musí ovšem zcela vychladnout. Přidejte kefír o pokojové teplotě, černý mletý pepř podle chuti a vejce.

Velmi dobře promíchejte. Přidejte jedlou sodu a opět promíchejte. Poté přidejte prosetou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby v těstu nezůstaly hrudky.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články