Takové hříbky v lese určitě nenajdete: Originální sladké koláčky s dvojitým krémem, které potěší nejen mlsné houbaře!

1836
Sdílejte

Čokoládový krém si uvaříme tak, že v mléce rozmícháme kakao, cukr a kukuřičný škrob a za stálého míchání vaříme, dokud nám hmota nezhoustne.

Vanilkový krém si připravíme tak, že si žloutky vyšleháme s cukrem, dobře vmícháme s mlékem, škrobem a vanilkou a opět za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Následně si vyšleháme šlehačku a pár lžic šlehačky přimícháme lehce do vanilkového krému.

Oba krémy si naplníme do samostatných zdobících sáčků a odložíme na chvíli do lednice. Do všech kloboučků, i nožiček, si uděláme dírku, přes kterou je budeme plnit.

Pokračování na další straně

Hlavičky naplníme čokoládovým krémem a nožičky vanilkovým krémem. Připravíme si rozpuštěnou čokoládu, kterou pak potřeme nožičku, přiložíme k hlavičce a slepíme.

 

Takto připravíme všechny hříbky a necháme ztuhnout, aby držely pohromadě. Nožičky potom posypeme práškovým cukrem a hlavičky kakaem. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP : 

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články