Tajemství cukráře na dokonalý Pařížský krém : Zaručeně se vám vydaří !

5745
Sdílejte

Cukrář Michal Janečka nám prozradil, jak připravit dokonalý pařížský krém, pařížskou šlehačku i to, jaký je mezi nimi rozdíl. Naučíme vás i to, jak připravit karamelový pařížský krém, který je vynikající pro plnění různých větrníků.

Její příprava je vždy stejná a sestává pouze ze dvou ingrediencí, čokolády a smetany na šlehání. Jde o jeden z nejjednodušších sladkých receptů vůbec. Pařížská šlehačka se používá k plnění a zdobení dortíků, nebo jako chutná náplň do zákusků . Vždy použijte šlehačku s obsahem tuku alespoň 33% a kvalitní, vysokoprocentní čokoládu.

potřebujeme:

250 ml smetany na šlehání

50-100 g čokolády

Recept pokračuje na další straně

postup:

Smetanu vaříme s 50-100 g vysokoprocentní čokolády , odstavíme a mícháme dokud se nerozpustí a nespojí se smetanou. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Potom vyšleháme a použijeme. Pozor, je náchylná na sražení, nesmí se prošleháme, třeba šlehat jen krátce.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články