Medové kolečka ke kávičce: Tento týden peču už potřetí a stále jich nemáme dost!

30268
Sdílejte

Po dvou hodinách těsto rozválíme na tloušťku pouze asi 2-3 mm a vykrajujeme menší kolečka, já dělám s průměrem asi 3 cm, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 7 min, při teplotě 180 – 200 stupňů.

Recept pokračuje na další straně

Připravíme si nádivku:

V mléce si utřeme hrubou mouku a vanilkový cukr a uvaříme na hustou kaši. Necháme ji vychladnout.

Vyšleháme si máslo s cukrem – ten přidáváme podle chuti, my máme raději méně sladké a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vše vyšleháme na hladký krém, kterým hned slepujeme kolečka .

Nakonec máčíme v polevě, kterou si připravíme rozpuštěným čokolády s trochou tuku. Můžeme ještě dozdobit nadrobno nasekanými ořechy.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články