Fantastický jogurtový koláč, který se rozplývá na jazyku: Pokud máte doma kelímek jogurtu, určitě ho zkuste !

25905
Sdílejte

Na krém:

2 bílky

80 g cukru

400 g jogurtu (1 velký kelímek)

3 lžíce hladké mouky

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do mísy si dáme žloutky, přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nyní přidáme citronovou kůru.

Přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na dvě části.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 30 minut do mrazničky. Mezitím si vyšleháme bílky a do sněhu přidáme jogurt. Následně zašleháme cukr a hladkou mouku.

Formu na pečení si vymažeme a vysypeme moukou. Na dno rovnoměrně namačkáme těsto.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články