Fantastický jogurtový koláč, který se rozplývá na jazyku: Pokud máte doma kelímek jogurtu, určitě ho zkuste !

25553
Sdílejte

Na krém:

2 bílky

80 g cukru

400 g jogurtu (1 velký kelímek)

3 lžíce hladké mouky

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do mísy si dáme žloutky, přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nyní přidáme citronovou kůru.

Přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na dvě části.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 30 minut do mrazničky. Mezitím si vyšleháme bílky a do sněhu přidáme jogurt. Následně zašleháme cukr a hladkou mouku.

Formu na pečení si vymažeme a vysypeme moukou. Na dno rovnoměrně namačkáme těsto.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články