Extrémně chutný jablečný koláč z bábovkové formy: Tento recept okamžitě ukládám mezi oblíbené!

6012
Sdílejte

Ve dvou fázích nyní nasypeme mouku a vypracujeme těsto. Hotové těsto je měkké a nelepí se. Přikryjeme ho potravinářskou fólií a odložíme na teplé místo na 30 minut. Mezitím si oloupeme jablka, zbavíme jejich jádřinců a nakrájíme na plátky. Pracovní desku si vymažeme trochou oleje a přendáme na ni vykynuté těsto. Rozválíme na tloušťku 2 – 3 mm. Nahoře rovnoměrně posypeme cukrem a naskládáme jablka do tří řad.

Těsto následně svineme a nakrájíme na 10 přibližně stejných kousků.

Recept pokračuje na další straně

Bábovkovou formu si vymažeme olejem a začneme do ní ukládat kousky těsně vedle sebe, řezem nahoru. Potřeme rozšlehaným vejcem.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články