Extrémně chutný jablečný koláč z bábovkové formy: Tento recept okamžitě ukládám mezi oblíbené!

6467
Sdílejte

Ve dvou fázích nyní nasypeme mouku a vypracujeme těsto. Hotové těsto je měkké a nelepí se. Přikryjeme ho potravinářskou fólií a odložíme na teplé místo na 30 minut. Mezitím si oloupeme jablka, zbavíme jejich jádřinců a nakrájíme na plátky. Pracovní desku si vymažeme trochou oleje a přendáme na ni vykynuté těsto. Rozválíme na tloušťku 2 – 3 mm. Nahoře rovnoměrně posypeme cukrem a naskládáme jablka do tří řad.

Těsto následně svineme a nakrájíme na 10 přibližně stejných kousků.

Recept pokračuje na další straně

Bábovkovou formu si vymažeme olejem a začneme do ní ukládat kousky těsně vedle sebe, řezem nahoru. Potřeme rozšlehaným vejcem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články