Těchto sladkých rolí se nikdy nepřejíme: Jsou tak dobré, že si je rodina žádá každý víkend !

5232
Sdílejte

špetku soli

na náplň

máslo

cukr

volitelné: mák, skořice, džem, ořechy, tvaroh

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Mléko smícháme se smetanou, pak směs zahřejeme na mírném ohni, přidáme cukr, droždí, rozpuštěné máslo. Misku odložíme na 10 minut na teplé místo.

2. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a prosátou mouku.

3. Uhněteme měkké a mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.

4. Těsto přendáme na pomoučený vál, posypeme ho moukou a rozdělíme na 2 kusy.

Kam dál?

Kadaňský salát univerzální. Křupavý, snadný na přípravu a je univerzální, aby se hodil k mnoha jídlům

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Další články