Těchto sladkých rolí se nikdy nepřejíme: Jsou tak dobré, že si je rodina žádá každý víkend !

5397
Sdílejte

špetku soli

na náplň

máslo

cukr

volitelné: mák, skořice, džem, ořechy, tvaroh

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Mléko smícháme se smetanou, pak směs zahřejeme na mírném ohni, přidáme cukr, droždí, rozpuštěné máslo. Misku odložíme na 10 minut na teplé místo.

2. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a prosátou mouku.

3. Uhněteme měkké a mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.

4. Těsto přendáme na pomoučený vál, posypeme ho moukou a rozdělíme na 2 kusy.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články