Těchto sladkých rolí se nikdy nepřejíme: Jsou tak dobré, že si je rodina žádá každý víkend !

6023
Sdílejte

špetku soli

na náplň

máslo

cukr

volitelné: mák, skořice, džem, ořechy, tvaroh

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Mléko smícháme se smetanou, pak směs zahřejeme na mírném ohni, přidáme cukr, droždí, rozpuštěné máslo. Misku odložíme na 10 minut na teplé místo.

2. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a prosátou mouku.

3. Uhněteme měkké a mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.

4. Těsto přendáme na pomoučený vál, posypeme ho moukou a rozdělíme na 2 kusy.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články