Řezy Černé růže: Tento zákusek nemá konkurenci, zbožňuje ho celá rodina !

12850
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Tmavé těsto: (plech 34 x 24 cm): máslo vyšleháme s cukrem, všleháme žloutky, přimícháme směs mouky, ořechů, prášku do pečiva, kakaa a strouhanky. Promícháme a zvolna vmícháme sníh, ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Plech vyložíme pečícím papírem , napříč poklademe v pravidelných rozestupech vedle sebe smotané roládky, do prostoru mezi nimi dáme tmavé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C cca 30 minut, ke konci přikryjeme pečícím papírem, aby roládky moc neztmavly.

Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené. Moučník necháme vychladnout, celý potřeme pudinkový-máslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout.

Na krém svaříme mléko s rozmíchaným pudinkem na krém, necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vYšleháme vychladlý pudink.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články