Na těsto vložte všechny potřebné přísady do mísy a vypracujte homogenní těsto.
Pokud je to nutné, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo mouky – podle konzistence těsta.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části, zakryjeme utěrkou a odložíme na 30 minut odležet.
Později rozválíme na 2 pláty o rozměrech 36 x 24 cm .
Na náplň si očistíme jablka a nastrouháme. Dejte jablka na plamen spolu s cukrem a skořicí a přiveďte do varu, dokud se šťáva nezačne odpařovat.
Recept pokračuje na další straně
Plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do něj vložíme první plát na natřeme náplní.
Do rovnoměrné vrstvy dáme i jablečnou náplň, nad kterou položíme druhý plát, propícháme vidličkou na okrajích zatlačíme prsty.
Vrch koláčku vymastíme 1 rozšlehaným vejcem a plech vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů celsia. Koláč pečeme, dokud nebude povrch pěkně hnědý.