Jednoduchý, lahodný a chutný recept na domácí jablečný koláč: Na tomto fičím celý podzim !

14052
Sdílejte

Na těsto vložte všechny potřebné přísady do mísy a vypracujte homogenní těsto.

Pokud je to nutné, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo mouky – podle konzistence těsta.

Těsto rozdělíme na dvě stejné části, zakryjeme utěrkou a odložíme na 30 minut odležet.

Později rozválíme na 2 pláty o rozměrech 36 x 24 cm .

Na náplň si očistíme jablka a nastrouháme. Dejte jablka na plamen spolu s cukrem a skořicí a přiveďte do varu, dokud se šťáva nezačne odpařovat.

Recept pokračuje na další straně

Plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do něj vložíme první plát na natřeme náplní.

Do rovnoměrné vrstvy dáme i jablečnou náplň, nad kterou položíme druhý plát, propícháme vidličkou na okrajích zatlačíme prsty.

Vrch koláčku vymastíme 1 rozšlehaným vejcem a plech vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů celsia. Koláč pečeme, dokud nebude povrch pěkně hnědý.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články