Jednoduchý, lahodný a chutný recept na domácí jablečný koláč: Na tomto fičím celý podzim !

13343
Sdílejte

Na těsto vložte všechny potřebné přísady do mísy a vypracujte homogenní těsto.

Pokud je to nutné, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo mouky – podle konzistence těsta.

Těsto rozdělíme na dvě stejné části, zakryjeme utěrkou a odložíme na 30 minut odležet.

Později rozválíme na 2 pláty o rozměrech 36 x 24 cm .

Na náplň si očistíme jablka a nastrouháme. Dejte jablka na plamen spolu s cukrem a skořicí a přiveďte do varu, dokud se šťáva nezačne odpařovat.

Recept pokračuje na další straně

Plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do něj vložíme první plát na natřeme náplní.

Do rovnoměrné vrstvy dáme i jablečnou náplň, nad kterou položíme druhý plát, propícháme vidličkou na okrajích zatlačíme prsty.

Vrch koláčku vymastíme 1 rozšlehaným vejcem a plech vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů celsia. Koláč pečeme, dokud nebude povrch pěkně hnědý.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články