Jablečné povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření v hrnci nevrátí !

16235
Sdílejte

Postup:

Umyté jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dáme do hlubšího plechu, polijeme octem, promícháme a vložíme na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 200-250 stupňů. Během pečení nemícháme – opravdu, nemícháme ani jednou!

Vytáhneme z trouby a rovnoměrně posypeme 0,25 kg cukru a dáme na 15 minut zpět do trouby.

Přidáme 0,25 kg cukru a dáme na dalších 15-20 minut do trouby.

Máme upečené a vše přemístíme do cca 3litrovými hrnce.

Přidáme 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky koření do jablečného závinu, 4 lžíce rumu a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Horké plníme do nahřátých sklenic, nahoru přidáme jako konzervant 1 lžičku rumu, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články