Jablečné povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření v hrnci nevrátí !

14777
Sdílejte

Postup:

Umyté jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dáme do hlubšího plechu, polijeme octem, promícháme a vložíme na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 200-250 stupňů. Během pečení nemícháme – opravdu, nemícháme ani jednou!

Vytáhneme z trouby a rovnoměrně posypeme 0,25 kg cukru a dáme na 15 minut zpět do trouby.

Přidáme 0,25 kg cukru a dáme na dalších 15-20 minut do trouby.

Máme upečené a vše přemístíme do cca 3litrovými hrnce.

Přidáme 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky koření do jablečného závinu, 4 lžíce rumu a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Horké plníme do nahřátých sklenic, nahoru přidáme jako konzervant 1 lžičku rumu, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články