Jablečné povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření v hrnci nevrátí !

15196
Sdílejte

Postup:

Umyté jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dáme do hlubšího plechu, polijeme octem, promícháme a vložíme na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 200-250 stupňů. Během pečení nemícháme – opravdu, nemícháme ani jednou!

Vytáhneme z trouby a rovnoměrně posypeme 0,25 kg cukru a dáme na 15 minut zpět do trouby.

Přidáme 0,25 kg cukru a dáme na dalších 15-20 minut do trouby.

Máme upečené a vše přemístíme do cca 3litrovými hrnce.

Přidáme 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky koření do jablečného závinu, 4 lžíce rumu a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Horké plníme do nahřátých sklenic, nahoru přidáme jako konzervant 1 lžičku rumu, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články