Jablečné povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření v hrnci nevrátí !

12901
Sdílejte

Postup:

Umyté jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dáme do hlubšího plechu, polijeme octem, promícháme a vložíme na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 200-250 stupňů. Během pečení nemícháme – opravdu, nemícháme ani jednou!

Vytáhneme z trouby a rovnoměrně posypeme 0,25 kg cukru a dáme na 15 minut zpět do trouby.

Přidáme 0,25 kg cukru a dáme na dalších 15-20 minut do trouby.

Máme upečené a vše přemístíme do cca 3litrovými hrnce.

Přidáme 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky koření do jablečného závinu, 4 lžíce rumu a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Horké plníme do nahřátých sklenic, nahoru přidáme jako konzervant 1 lžičku rumu, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články