Bezkonkurenční masová roláda. Luxusní oběd, který připravíte na jednom plechu i s přílohou a stane se hvězdou slavnostního stolu !

11268
Sdílejte

250 ml šumivého vína

1 PL kukuřičného škrobu

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Jako první si připravíme marinádu. Do nádoby vložíme stroužky česneku, přidáme tymián, nasekanou nať, nalijeme šťávu z pomeranče, citronu, i olivový olej. Nakonec přimícháme červenou papriku, pepř a med. Tyčovým mixérem rozmixujeme na kompaktní směs. Přidáme sůl podle chuti a sójovou omáčku.

Vepřové karé nařízneme uprostřed souvislým podélným řezem, ale nepřerežeme úplně.

Následně pomalu rolujeme a nařezávají okraj tak, aby nám vznikala tenká masová placka. Totéž uděláme i na druhé straně.

Jednu třetinu marinády naneseme na maso. Zbytek si odložíme, abychom jí mohli potřít i vrch.

Recept pokračuje na další straně

Maso srolujeme, přendáme na podnos a natřeme druhou třetinou marinády i nahoře.

Roládu odložíme na 4 hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme nádivku. Očistíme si žampiony, cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno. Následně si nakrájíme i žampiony.

Na pánev nalijeme olej a česnek si nakrájíme na malé kousky. Česnek přidáme na olej a osmahneme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, i mrkev. Osolíme podle chuti. Po chvilce přidáme i žampiony. Ještě trochu posolíme.

Podusíme do měkka. Pak přidáme nakrájenou uzenou šunku a chvíli spolu podusíme.

Marinované kotlety si přendáme na pracovní desku a rozvineme. Navrch naskládáme plátky slaniny a na ni navrstvíme připravenou nádivku.

Recept pokračuje na další straně

Nakonec posypeme rozinkami a znovu srolujeme.

Celou roládu převážeme provázkem, aby se nám nerozpadla a aby nádivka nevytekla ven.

Brambory i cibuli si oloupeme. Cibuli si nakrájíme na proužky a brambory necháme vcelku, nebo nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a posypeme pepřem. Do středu plechu umístíme roládu.

Brambory polijeme olivovým olejem. Vše pak podlijeme vínem a vodou. Nakonec roládu znovu natřeme zbylou marinádou. Pečeme při 200 ° C asi 40 minut při horním i spodním ohřevu.

Brambory i roládu přendáme na servírovací mísu a do výpeku přidáme zbytek marinády, který nám stekl na dno nádoby. Smícháme se šťávou a cibulí. Potom přidáme kukuřičný škrob, který si rozděláme ve sklenici s vodou. Přelijeme do hrnce a omáčku chvíli povaříme, aby zhoustla. Omáčku nakonec spolu s cibulí rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

 

VIDEO POSTUP : 

 

Kam dál?

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Další články