Čekala náročnou návštěvu. Připravila se na to dokonale a naservírovala hostům takový dezert, jaký ještě nikdy neviděli, ani neochutnali. Nazvali ji královnou hostitelek!

1952
Sdílejte

Postup práce

Žloutky oddělte od bílků a dejte je do nepřilnavého kastrůlku. Nasypte krupicový cukr, zamíchejte a zahřejte na 50 °C. Poté nechte vychladnout a přimíchejte moučkový cukr. Plech vyložte pečícím papírem a zdobičkou na něj tvořte špičky ze sněhové hmoty. Sušte je v troubě vyhřáté na 60 °C cca 2 hodiny.

Mouku prosejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a zpracujte v těsto. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte kolečka. Ty naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články