Čekala náročnou návštěvu. Připravila se na to dokonale a naservírovala hostům takový dezert, jaký ještě nikdy neviděli, ani neochutnali. Nazvali ji královnou hostitelek!

2002
Sdílejte

Postup práce

Žloutky oddělte od bílků a dejte je do nepřilnavého kastrůlku. Nasypte krupicový cukr, zamíchejte a zahřejte na 50 °C. Poté nechte vychladnout a přimíchejte moučkový cukr. Plech vyložte pečícím papírem a zdobičkou na něj tvořte špičky ze sněhové hmoty. Sušte je v troubě vyhřáté na 60 °C cca 2 hodiny.

Mouku prosejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a zpracujte v těsto. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte kolečka. Ty naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články